18. lokakuuta 2012

Salaattia

Salaatit maistuvat ja niistä tykkää myös taapero. Vielä niitä viitsii tehdä, mutta perussalaattiainekset, kurkku, tomaatti ja jääsalaatti, alkavat kohta olla niin hinnoissaan ja mauttomia, että talvella täytyy jotain muuta kehitellä.

Puolet ehdittiin syödä ennen kuin kamera löytyi

Jämät pastan ja herkkusienien kera

Kananmunasalaatti ja paistetut perunat

Krutonkeja!

Mozzarellapalloja ja pinjansiemeniä


En näistä nyt ala sen tarkemmin kirjoittaa, tuskin edes muistan, mitä kaikkea salaatin seasta löytyy. Krutongit ovat piristävä lisä maustettuina tai tavallisina ja kananmunien keittämiseen haluan jakaa Nigellan ruokaohjelmasta bongatun mainion vinkin.

Kun keittää kananmunia salaattiin ja haluaa keltuaisen jäävän hieman kosteaksi, mutta silti kypsäksi: keitä munia kiehuvassa vedessä 1 minuutti, ota kattila pois liedeltä ja jätä munat kuumaan veteen 10 minuutiksi. Kypsää ja taloudellista!

2 kommenttia:

  1. Hyvä munankeitto-ohje...muna on siis viisaampi kuin kana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä olikin niitä harvoja hyviä vinkkejä, joita mulla on tarjolla. TV:stä opittu jonain sairaspäivänä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!