17. lokakuuta 2012

Blogi reality ja quorn

Blogi realityn hengessä laitan kuvan meidän viime perjantai-illan ateriasta.

Jos viettää pari tuntia perjantai-illalla ruokakaupassa, pissattaa siinä välillä taaperon kauppakeskuksen vessassa (minkä takia ruokakaupasta on muuten niin tajuttoman vaikea päästä ulos?!), kantaa viisi kassillista ruokaa hissiin, johon näiden lisäksi mahtuu häthätää mukaan kaksi lasta ja yksi aikuinen sillä seurauksella, että yksi kuntoilee kuusi kerrosta kävellen, tyhjentää kaikki kassit kaappeihin kuunnellen samalla yhden kissa ja kahden lapsen loputonta mouhoamista, ei todellakaan jaksa alkaa panostaa ruokaan. Kunhan kaikki syö jotain, ovat tyytyväisiä ja hiljaa, edes pienen hetken. Se riittää.

Jujuna tässä oli kuitenkin se, että testasin ensimmäisen kerran pakastealtaasta löytyvää lihankorviketta quornia. Joskus aikoinaan Lontoossa pubissa olen tuota ihmettä syönyt ja se myytiin minulle sanoilla "it's like man made meat".

Paketti meinasi kyllä masentaa minut, siinä kun ensitöiksi kehotettiin noudattamaan ohjeita huolellisesti. Onneksi ohjeet olivat helpot ja virheen vaaraa ei ollut. Jäisiä pihvejä piti käännellä useasti keskilämpöisellä liedellä, mikä sujui toisella kädellä toisen käden täyttäessä ruokakaappeja. Uuniin samalla pussillinen ranskalaisia ja cheddar täytteisiä jalapenoja.

Vauvalle sentään oli kasviskeittoa, jotain tolkkua tässä meidän touhussa perjantai-illallakin on. Kaikkien mahat saatiin täyteen, quorn oli ihan jees, jos kaipaa lihaisaa kasvisruokaa. Sekasyöjän arvio quornista oli, että parempaa kuin työpaikkaruokalan jauhelihapihvit. Onko ruokalassa sitten kammottavaa ruokaa vai oliko quorn hyvää, sitä ei tarina kerro.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!