3. lokakuuta 2012

Punajuuri-suklaamuffinit

Omenoista punajuuriin, omaa satoa kaikki, joten houkuttaa leivoskelemaan.

Punajuuri leivonnaisissa ei ole enää mikään uusi juttu, mutta tämä oli itselleni ensimmäinen kokeilu. Siinä mielessä haastava, koska punajuuret todella oli omasta kasvimaasta niin minulla ei ollut hajuakaan, kuinka paljon niitä oli. Lopputuloksesta päätellen vähempikin olisi riittänyt. Olen käsittänyt, ettei punajuuri varsinaisesti maistu leivonnaisessa, mutta näissä se maistui.

Turha lienee mainitakaan, että minulla oli oikein hieno ohje ja sitten tein jotain aivan muuta. Syy tähän oli tällä kertaa se, että ohjeessa oli valkosuklaata ja itse halusin käyttää tummaa, kun sattumalta Lidlissä tarttui 100g Reilun kaupan tummaa suklaata ostoskoriin.

Ohje on napattu jälleen hesarista ja päiväykseksi olen merkinnyt 20.10.2010, tosiasiassa vuosi taitaa kuitenkin olla 2011, koska silloin 20. päivä oli torstai, jolloin hesarissa ruokaohjeita on.

Punajuuri-suklaamuffinit

125 voita (margariinia)
2dl sokeria
2 munaa
200g raakaa punajuurta
100g tummaa suklaata (alkup. valkoista)
2dl karkeita vehnäjauhoja
3/4dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
(2tl pikakahvijauhetta tai 2rkl hyvin vahvaa kahvia)

  1. Raasta punajuuri raastimen hienolla terällä
  2. Pilko suklaa veitsellä palasiksi
  3. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe (ja pikakahvijauhe) hyvin keskenään.
  4. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten
  5. Siivilöi jauhot munavaahdon joukkoon
  6. Lisää punajuuriraaste ja sekoita. (Jos käytät kahvia, lisää se tässä vaiheessa). Sekoita viimeiseksi suklaan palaset lastalla taikinaan.
  7. Paista muffinipellillä (itse käytin paperivuokia) 225 asteessa 18-20 minuuttia.

Ohjeen mukaan kuuluisi tehdä myös kuorrutus, jota itse en tehnyt, mutta tässä sillekin ohje.

Kuorrutus

pieni punajuuri
tomusokeria
pala suklaata

Raasta punajuuri hienoksi ja purista siitä käsilää mehu erilleen. Lisää mehuun tomusokeria niin paljon, että seos on vielä hieman juoksevaa. Lisää tarvittaessa vettä tilkka kerrallaan. Kuorruta heti. Viimeistele raastetulla suklaalla tai suklaalastuilla, joita voi tehdä perunankuorimaveitsellä. 

Tällaisia niistä tuli

Pellillinen tarkoitti todella koko pellillistä.
Suuri osa taikinasta valui yli vuoista.


Siisti yksilö.



Muiden syöjien mielestä punajuuri ei maistunut liikaa läpi, mutta itse sen kyllä huomasin. Toki jos sattui haukkaamaan palan suklaata niin se peitti muut maut alleen ja punajuurta ei huomannut. Seuraavalla kerralla käytän vähemmän punajuurta tai en laisinkaan. Suklaamuffinit eivät juureksia kaipaa.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä maistuivat ilman kuorrutustakin, 2 viimeistä syötiin jäätelön kera

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että maistuivat. Saattoi olla ainoa vastaavanlainen kokeilu tältä erää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!