Kaivelin reseptin googlesta ja tämän mukaan taikina tuli tehtyä. Tuolla Myllyn parhaiden sivulla on herkuteltu oikein todella, mutta omat täytteet jäivät aika minimiin, ihan jo siitä syystä, että letut olivat todella hyviä sellaisenaankin.
Kookosletut (ohje Myllyn Paras)
noin 35 pientä tai 10 isoa
2 | munaa | |
4 | dl | kookosmaitoa |
2 | dl | vettä |
2 | dl | Myllyn Paras Karkea- tai Erikoisvehnäjauhoja |
1 | dl | kookoshiutaleita |
½ | tl | suolaa |
1 | tl | vaniljasokeria |
2-3 | rkl | sokeria |
2 | rkl | voisulaa tai öljyä |
(Pahoittelen surkeaa asettelua, Myllyn paras ei selvästikään halua, että heidän sivuiltaa leikataan ja liimataan ohjeita) | ||
Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Vatkaa
joukkoon kookosmaito, vesi, jauhot, hiutaleet, suola, sokerit ja rasva. Anna
taikinan turvota puolisen tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi
ohukaisiksi.
Valmista taikina vaihtoehtoisesti lettu- ja vohvelijauhoista. Vispaa kookosmaito-vesiseokseen lettu- ja vohvelijauhot
sekä kookoshiutaleet tasaiseksi taikinaksi. Paista miedolla lämmöllä
lettupannulla pieniä tai isompia lettuja, käytä paistamiseen rasvaa ainakin
valurautapannulla.
Itse annoin taikinan turvota reilut kaksi tuntia ja liekö siinä ollut syy, mutta letut olivat todella helppoja paistaa. Yleensä en malta odotella ennen paistoa ja tavalliseen maitoon tehdyistä letuista ainakin kaksi ensimmäistä menee pilalle. Nyt ei tätä ongelmaa ollut. Paistokäryä oli myös vähemmän, tuskin ollenkaan, kuin normilettuja paistettaessa. | ||||
Lettujen päälle laitettiin itsetehtyjä hilloja stracciatella rahkaa. Olen aina ihmetellyt kyseistä tuotetta. Välipalaksi se on turhan makea ja jälkiruokaherkuksi turhan tuhti. Nyt tuli kokeiltua lettuun käärittynä ja täytyy sanoa, että hyvin toimi. Kevyestä herkuttelusta on turha puhua, mutta tuhtina iltapalana kokonaisuus oli oikein mainio. | ||||
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!