4. lokakuuta 2012

Kasvispihvit

Ah, onneksi on kuvat. Ilman niitä en todellakaan muistaisi, mitä olen milloinkin tehnyt. Ja ehkä tämä kirjoittelu on hieman parantanut sekä leipomistaitoja että ruoanlaiton monipuolisuutta. Pienikin parannus on tervetullut, lähtökohdat kun eivät olleet kovin hääppöiset.

Ihan oikeasti tuossa viikonloppuna ihmettelin, mitä ihmettä meillä ennen syötiin. Tuntuu kuin vasta pari vuotta olisi ruokaa laittanut, vaikka aikoinaan työssä käydessäni oli aina omat eväät mukana. Jos en ihan väärin muista, niin aika usein silloin oli jotain pikaista tyyliin makaronia ja pakastealtaan porkkanapihvejä. Aika yksipuolista ja kalliiksikin tulisi tämä perhe valmisruoilla syöttää.

Siispä olen viime aikoina tehnyt itse kasvispihvejä ja tässä viimeisimmät luomukset.







Pala palsternakkaa n. 200g
3 porkkanaa
4 perunaa
sipuli
reilusti tuoretta persiljaa
n. 2 rkl soijajauhoja
ripaus valkopippuria

Hurauttelin kasvikset raakoina raasteeksi ja sekoitin keskenään. Lisäsin mausteet ja soijajauhon ja annoin turvota puolisen tuntia. Taikina jäi aika "repaleiseksi", mutta en halunnut lisätä jauhoja. Painelin taikinan ruokalusikkaan tiiviisti ja siitä pannulle, jossa lastalla levittelin litteämmäksi. Hyvin pysyi kasassa ja ennen kaikkea maku on parempi, kun jauhoja ei ole liikaa.

Sopivat hyvin riisin kanssa. Käytin jasmiiniriisiä, johon lisäsin hieman vihreää pestoa.

En ehtinyt paistaa koko taikinaa kerralla ja osa jäikin seuraavaan päivään. Silloin laitoin paistettuja pihviköitä purjo-perunasosekeiton sekaan. Toimi hyvin niinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!