5. lokakuuta 2012

Soppaa, tikka masalaa ja jämiä

On meillä ihan oikeaa ruokaakin syöty kaikkien herkkujen vastapainoksi. Vaikka täytyy sanoa, että mukavasti kuriin saatu elopaino ei ole hätkähtänyt herkkujen määrästä, vaan pysynyt kivasti samoissa lukemissa. Toisaalta eipä ole tarvinnut kaupan herkkuhyllyillä vierailla, kun omaa tuotantoa syntyy tällä tahdilla.

Politiikka lasten herkuttelun suhteen on muuten sellainen, että omatekoisia saa maistaa sopivasti, mutta valmisherkkuja, etenkään karkkia ja suklaata, ei lainkaan tai aivan pikkiriikkisen.


Purjo-perunasosekeitto vilahtikin jo eilisessä tarinassa, mutta tänään huomasin, että siitähän on kuvakin.


Tarkkoja määriä en sopista koskaan muista, mutta karkeasti kattilaan meni:

1,5 l vettä
500g perunaa
1 purjo
puolikas kesäkurpitsaa
reilusti persiljaa

Keittelyn jälkeen sauvasekoittimella tasaiseksi ja persiljaa vielä koristeeksi. Helppoa ja nopeaa. Suolaa ja maitotuotteita, kuten sulatejuustoa, en laittanut, koska sopan oli tarkoitus soveltua myös alle 1-veelle. Maistui hyvin koko perheelle. Ylipäänsä keitot uppoavat hyvin ja niitä on syksyllä syöty paljonkin, vaikka en tänne niistä ole paljon kirjoitellut.


_
Harmillisesti kamerasta oli taas akku loppunut, kun sain valmiiksi herkullisen näköisen ja makuisen tikka masala -kastikkeen. Akku latautuu pari kolme tuntia, joten ymmärrettävästi en jäänyt sitä odottamaan ja kuva jäi ottamatta. 

Tofu tikka masala

paketti maustamatonta Alpron tofua
tikka masala -maustesekoitus
2 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
200g ranskankermaa
3dl vettä
persiljaa

tarjoiluun bulguria

Tofut kuutioina pannulle ja maustesekoitus perään. Sekoittele, kunnes mauste on tasaisesti tofun pinnalla.  Lisää sopivasti vettä, esim. 2-3dl. Lisää ranskankerma ja tarvittaessa vettä, jotta kastike ei kuivu kasaan. Raasta joukkoon porkkanat ja kesäkurpitsa. Anna hautua miedolla lämmöllä vartin verran ja lisää persilja. Tarjoile esim. keitetyn bulgurin kanssa. 

Tämä ohje jalostui matkan varrella. Aloittaessani ajattelin tehdä pikaisen tofukastikkeen, mutta kun aikaa kerrankin oli, aloin lisäillä kasviksia joukkoon, ensin porkkanat ja sitten muistin vielä kesäkurpitsan jämän. Raasteena kasvikset häviävät hyvin muun kastikkeen joukkoon ja kypsyvät nopeasti. Kasvikset antavat myös sopivasti raikkautta muuten aika suolaiseen maustesekoitukseen ja tietysti lisäävät ruokaisuutta. 

Sivuun keittelin bulguria, koska pari päivää aiemmin olimme juuri syöneet riisiä. Bulgurin keitin ihan ohjeen mukaan ja maustoin korianterijauheella. Yhdistelmä toimi hyvin ja nirso taaperokin söi ison lautasellisen, vaikka itse hieman epäilin ruoan olevan liian mausteista.


_
Vielä yksi jämäpätkä. Jämiä siis jää aina ja yritän niistä keksiä milloin mitäkin. Tähän on hyödynnetty kasvispihvien ja riisin loput. Kaikki vaan pannulle paistumaan, purkillinen valkoisia papuja sekaan ja hieman pestoa ja persiljaa päälle. Ei siinä kummempia tarvita ja ateria vaikutti taas vähän erilaiselta.


Persiljaa on näköjään tullut käytettyä runsaasti, mutta nyt se taitaa olla loppu. Minkähän yrtin sitä ensi viikolle ottaisi?

2 kommenttia:

  1. hah hah, meillä menee kyllä aika samaan tahtiin nää mätöt:D Vai onko se tää syksy, että tekee mieli perunakeittoa ja suppispiirakkaa.

    Yksinkertaiset ruoat on parhaita!

    VastaaPoista
  2. Syksyssä parasta onkin se, että on tarjolla jopa ilmaista ruokaa. Itse en kyllä ymmärrä sienestystä, joten muiden armeliaisuuden varassa niiden suhteen.

    Yksinkertaisuus on todellakin valttia ja meillä ainakin yksinkertaiset keitot uppoaa parhaiten :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!