On se kumma, kun ei pysty yksinkertaisintakaan ohjetta seuraamaan, vaan aina pitää versioida, ihan kuin olisin reseptien yläpuolella ja jotenkin parempi. Näinhän ei toki ole, sen on osoittanut moni epäonnistunut kokeilu, mutta aika usein pienillä muutoksilla saa mukavaa vaihtelua.
Sitä paitsi tällainen perusleivonta ei niin ihmeelistä kemian ymmärtämistä vaadi. Itseäni aina naurattaa kokkien hifistely tarkkojen grammojen kanssa, koska muuten ei kemia toimi ja leivonnainen menee pilalle. Juu ei mene. Tosin minäpä en mitään paahtovanukkaita ja hienoja luomuksia edes yritä. Nyt se resepti.
Anopin omenapiirakka
50g rasvaa
1dl fariinisokeria
n. 500g omenaa
kanelia
100g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
1dl omenamehua
1tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja
- Mittaa tasapohjaiseen vuokaan 50g rasvaa, 1dl fariinisokeria ja laita omenan palat vuokaan. Ripottele päälle kanelia.
- Vatkaa sokeri ja margariini.
- Lisää munat, mehu, leivinjauhe ja vehnäjauhot vuorotellen. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada vuokaan.
- Paista uunin alaosassa 175°C:ssa 50-60 minuuttia.
Pohjaa varten minulla ei ollut omenamehua, mutta mielestäni korvasin sen näppärästi lisäämällä omenasoseeseen (jota siis oli valmiina) hiukan vettä ja sekoitin tasaiseksi.
Kaksi viikon omenapiirakoista oli tehty ilman kananmunaa ja kahdessa täyte oli vuoan pohjalla ja taikina omenoiden päällä. Vielä voisi kokeilla pullataikinapohjaan leivottua omenapiirakkaa ja american pie -tyyppistä kuoritaikinaa, siinäpä sitten olisi monella tyylillä tehtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!