11. syyskuuta 2012

Suklaapalat

Suklaaherkkuja on ihana syödä ja usein yllättävän helppo valmistaa. En tiedä, miten suklaan voisi edes pilata, paitsi ehkä polttamalla sen pohjaan. Kovin usein en silti leivo suklaasta, mikä johtuu siitä, että yritän hieman vähentää ylenpalttista mässäilyä. Meillä käy aivan liian harvoin vieraita, joille leipoa, joten kun tuli mahdollisuus viedä leivonnaisia mukanani tarjottavaksi, tein suklaapaloja. Sain herkutella, mutta suurin osa meni muiden suihin.

Tämän reseptin kehittelin siinä leipoessani ja jo hieman vahingoista viisastuneena kirjoitin sen talteen.

Suklaapalat

100g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
2dl vehnäjauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
200g mietoa ranskankermaa

Kuorrutus:
1dl tomusokeria
1-2rkl tummaa kaakaojauhetta
vettä sopivasti (n.3-5rkl), jotta saa levitettyä pohjan päälle

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita (siivilöi) taikinaan. Lisää ranskankerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 175 C keskitasossan. 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrute. Vettä kannattaa lisätä vähitellen, mieluummin ensin liian vähän kuin liikaa. Kuorrute on sopivaa, kun se on helppo levittää suklaapalojen päälle. Koristeluun voi käyttää esim. nonparelleja, jos haluaa.



Tämä resepti on muunnos tästä. Maku on hieman keveämpi, koska oma reseptini sisältää 100g vähemmän rasvaa ja puolet vähemmän sokeria. 
 
Käytin Ehrmannin mietoa ranskankermaa, joka oli helppo sekoittaa taikinaan eikä maistunut valmiissa herkussa tunnistettavasti lainkaan. Suklaisuus vähän "kärsi" ranskankerman käytöstä, mutta sehän on helppo korjata laittamalla runsaammin kaakaojauhetta pohjaan. 
 
Itse pidän siitä, että suklaaleivonnaiset ovat meheviä, joten paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana. Ainakaan tuota 20 minuuttia ei kannata ylittää, itse paistoin noin 18 minuuttia eikä yhtään liian löysää ollut. Päinvastoin, olisi saanut olla ehkä minuutin vähemmänkin uunissa. 
 
Nam!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!