4. heinäkuuta 2012

Bulgurisalaattia Korkeasaaressa

Näin kesällä tulee tehtyä usein salaattia, kun kotimaiset kasvikset ovat edullisia ja maukkaita. Tykkään ruokaisammista salaateista, pelkkää salaatinlehteä on tylsä popsia. Tämän salaatin alkuperäinen ohje ei ole omani, vaan todennäköisesti jostain Yhteishyvän ruokaliitteestä parin vuoden takaa. En ole ottanut sitä talteen enkä näin ollen muista reseptin sisältöä tarkkaan. Pari kertaa olen tätä tehnyt aiemminkin, joten uskalsin varioida salaattia mieleni mukaan. Salaatti oli juhannusaattona eväänä Korkeasaaressa ja toimi oikein hyvin.






2dl Bulguria
kirsikkatomaattia
aurinkokuivattua tomaattia
jäävuorisalaattia
kurkkua
omenaa
retiisiä
pinjansiemeniä
öljyä kastikkeeksi

Mausteeksi oli tarkoitus laittaa basilikaa omalta ikkunalaudalta, mutta unohtui. Myös viinirypäleet kuuluvat tähän salaattiin, mutta niitä oli vain erikseen mukana, koska eväsrasioihin ei yksinkertaisesti mahtunut yhtään enempää salaattia. Bulgurin keittelin kasvisliemikuutiossa maun vuoksi ja lisäsin öljyä, jotta bulguri ei paakkuunnu. Tarkkoja määriä ei tässäkään ohjeessa ole, vaan mittayksikkö on pikemminkin "oman maun mukaan". Täytteeksi sopisi erinomaisesti myös paahdetut cashew-pähkinät ja juomaksi kepeä valkoviini. Tällä kertaa salaatin kaverina oli aamulla paistetut juustotäytteiset croissantit Danerollin valmistaikinasta. Kyllä jaksoi kävellä ja eläimiä ihmetellä näillä eväillä!
"Maistuis varmaan sullekin"



Hiekkataidetta

Joutsen

Kameli mässyttää

Valkoposkihanhen poika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!