6. heinäkuuta 2012

Tiistain feta-tomaattipasta

Tykkään pastaruoista ja niiden helppoudesta. Olen viime kuukausina tehnyt useasti erilaisia versioita pastasta kermakastikkeessa. Perusidea on simppeli: keitetään pasta sopivan kypsäksi, valutetaan keitinvesi pois ja kaadetaan pasta takaisin kattilaan ja kattila liedelle. Sekaan kaadetaan kermaa, kasviksia ja mausteita ja annetaan lämmetä. Sitten syödään. Tämä pasta on jo tiistailta, kun en millään saa heti näitä tänne kirjoitettua. Onneksi on kuvat, vaikkakin jälleen aika kehno eikä yhtään herkullisen houkutteleva, jotta muistan edes, mitä ruokaa olen laittanut ja suurin piirtein millä resepteillä.


Tähän n. 4 hengen pasta-ateriaan tuli:
luomu gnochhi-pastaa
2dl ruokakermaa
iso tomaatti
200g fetajuustoa
2 valkosipulin kynttä silputtuna
aurinkokuivattua tomaattia
tuoretta basilikaa
valkosipuli-yrttimaustetta

Valmistus meni yleisohjeen mukaan eli kypsän pastan joukkoon heittelin ensin valkosipulit, sitten kerman, tomaatit, fetan, kuivamausteet ja lopuksi tuoretta basilikaa. Gnoccheja oli liian vähän, joten ruoka oli todella valkosipulista ja melko suolaista. Kastiketta oli reilusti, joten seuraavana päivänä sai samasta pohjasta jatkettua lounaan keittämällä lisää pastaa sekaan. Hyvää oli molempina päivinä ja valmistus todellakin helppoa ja nopeaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!