21. kesäkuuta 2012

Viikon ruokia

Ruokaa on laitettu harva se päivä ja monesti parikin kertaa päivässä, mutta tänne asti en ole niistä päässyt kertomaan. Tavallista arkisettiähän nämä pääsääntöisesti ovat, kasvispainotteisia tosin. Maitotuotteita ja munia käytän normaaliin tapaan, mutta liharuokia en laita.

Tämän viikon onnistuneimmat ovat olleet sataymarinoidut tofukuutiot tuorepastan kanssa, soijasuikaleet tikka masala sekä mozzarellapohjainen salaatti. Käytän paljon tofua, mutta olen ollut laiska marinoinnin suhteen. Tätä on osaltaan ruokkinut sekin, että taapero syö mieluusti tofua kylmiltään ja ilman makua, mikäs äidille sen helpompaa. Muutaman kerran on jaksanut aamulla laittaa tofut maustumaan tomaatti-hunaja-valkosipulimarinadiin, mutta tällä viikolla hoksasin viimein, että moinen vaiva on turhaa, jos on kiire. Kaupan valmiit kastikepussit sopivat marinointiin todella hyvin. Tarkoitan esim. tällaisia Wok´n rollin kastikkeita, jota nyt siis käytin.

Aamulla ennen ulkoilua tofut ja kastike sekaisin ja jääkaappiin odottamaan. Parin tunnin ulkoilun jälkeen tofut pannulle, mukaan laitoin myös punaista paprikaa ja kukkakaalia, joka jäi melkein raa'aksi, mutta sai makua marinadista. Lisäsin pannulle vettä, jotta lopputulos olisi kastikemaisempi. Lisäksi keittelin tuorepastaa ja syömään päästiin vartin sisään siitä, kun oltiin tultu kotiin. Satay oli hiukan liian mausteinen taaperolle, joka kyllä söi muutaman palan tofua maidon kera, mutta ensi kerralla täytyy ehkä jatkaa kastiketta tomaattimurskalla tai jättää osa tofuista marinoimatta.








Toinen onnistunut ruoka oli salaatti, joka piti saada pikaisesti kasaan kaapista löytyvistä aineksista. Salaattiin tuli siis
ruukullinen jääsalaattia
purkki kidneypapuja
mozzarellaa
kurkkua
tomaattia
oranssia paprikaa
pinjansiemeniä
valmista pestokastiketta
nuudelia
Määriä en sen kummemmin laskenut, fiiliksen ja pakkauskoon mukaan mennään. Kuva on huono, mutta maku oli hyvä, tätä tulee varmasti tehtyä uudestaankin. Kelpasi myös taaperolle, pavut kuuluvat lapsukaisen suosikkeihin.

Tikka masalaakin tuli jälleen laitettua. Tällä kertaa pohjana oli kaupan valmis maustesekoitus. Tämäkin ruoka valmistui nopeasti. Aamulla keittelin riisit ja soijasuikaleet valmiiksi ja ulkoilun jälkeen vain paistoin suikaleet pannulla mausteseoksen kanssa. Pussin ohjeesta oli pakko poiketa, koska jääkaapissa ei ollut crème fraichea vaan ruokakermaa. Mukaan lähti myös vuohenjuusto puolisen pakettia, kun sitä ole edelliseltä päivältä jäänyt. Täytyy todeta, että tästä lähin laitan vuohenjuustoa useamminkin tikka masalaan, sen verran hyvin se siihen sopi ja teki pehmenä säväyksen. Kuvaa ei valitettavasti ole.

Seuraavaksi on tarkoitus leipoa jonkin sortin juustokakku juhannusherkuksi, siitä yritän muistaa ottaa kuvan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!