2. kesäkuuta 2012

Jäätelörahka

Tätä herkkua on tullut tehtyä muutaman kerran, ja jälleen hesarin inspiroimana. Taisi olla noin vuosi sitten, kun tästä oli juttua Ruokatorstaissa ja panin vinkin korvan taakse, kuten niin monen muun herkun kohdalla. Alkuperäisen idean mukaan maustettuun jäätelöön, esim. mansikkajäätelöön, sekoitetaan maustamatonta rahkaa. Jäätelön annetaan sulaa sen verran, että sen saa sekoitettua rahkaan tasaisesti. Pehmistyyppinen ratkaisu siis, vähän ehkä kevyempi ja ehdottoman herkullista.

Torstai-iltana oli käytävä lähi-Alepassa hakemassa pikatäydennystä maito- ja leipäosastolle. Herkkujahan oli myös ostettava, kun kerran kauppaan asti lähdettiin. Rahkahyllyllä bongasin raparperi-mansikkarahkaa ja heti syttyi päässä idea, että tätähän on sekoitettava mansikkajäätelöön. Harmi vain, mansikkajäätelöä oli tarjolla vain törkeään hintaan laktoosittomana, joten ostin vaniljaa. Toimii hyvin näinkin päin: maustettu rahka ja vaniljajäätelö. Jos sattuu olemaan yhtä nipo mutsi kuin minä niin tätä laimennettua jäätelöä voi vähän paremmalla fiiliksellä tarjota lapsillekin, jäätelön ja rahkan suhdetta kun voi säädellä oman mielen mukaan. Maustettu rahka antoi yllättävän paljon makua jäätelölle, ja kun päälle vielä ripotteli kaakaojauhetta, oli iltaherkku valmis nautittavaksi, tosin tällä kertaa vasta lasten jo nukahdettua.

Nyt tässä vain odotellaan, että pääsen kokeilemaan seuraavaa makuyhdistelmää. Maustettuja rahkoja on nykyään niin hyvät valikoimat, että vain mielikuvitus on rajana makuyhdistelmissä. Miltähän maistuisivat vaniljajäätelö+valkosuklaa-lime-rahka tai kuningatarjäätelö+kuningatarrahka?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!