6. elokuuta 2012

Täytetyt paprikat ja mustaherukkapaistos

Taas kävi näin, että kun kerrankin tekee jotain edes vähän järkevää niin sitä ei saa tänne ei sitten millään kirjoteltua. Tapani mukaan en tietenkään katsonut mitään ohjetta enkä myöskään kirjoittanut reseptiä ylös, joten ulkomuistista mennään. Tuskin tarvitsee ihmetellä, miksi tässä huushollissa ei sitä gourmeta synny...

 
 3 paprikaa halkaistuna
Täyte:
1-2dl tummaa soijarouhetta
3dl jasmiiniriisiä
1pss herne-maissi-paprikaa
mausteina paprikajauhetta ja yrttimaustetta
päälle emmental-mozzarella -juustoraastetta

Soijarouhe kuumaan veteen turpoamaan, maustetta sekaan. Riisi kiehumaan. Kaikki aineet sekaisin ja paprikoiden sisään. Päälle juustot ja uuniin 200:n asteeseen. Olivat siellä 25 minuuttia. Helppoa.

Paprikat menossa uuniin

Paprikat uunista ulos
Tai sitten ei. Paprikoiden muoto halkaistuna oli todella ongelmallinen täyttämisen kannalta.Täytettä mahtui naurettavan vähän paprikaan ja yli puolet siitä jäikin yli. Ihan hyvä sinänsä, olipahan jotain syötävääkin. Täyte oli tosin melko puisevan makuista, onneksi oli edes juustoa päällä. Uunissakin nämä mokomat olisivat voineet olla pidempään sellaiset 5-10 minuuttia, eihän tuo juusto ole edes ruskistunut. Kaikki syötiin siitä huolimatta, vaikka ei tämä mikään makuelämys ollut.

Pakastimesta löytyi vielä vajaa litra viimekesäisiä mustaherukoita, jotka oli nyt syytä käyttää uuden sadon alta pois. Tein todella helpon ja nopean mustaherukkapaistoksen, ulkomuistista tietenkin, vaikka ohjekin olisi ollut. Jälkeenpäin tarkistin reseptin ja aika kivasti onnistuin sitä muuttelemaan. Eri asia on, muistanko enää kumpaakaan reseptiä, mutta yritetään.

Mustaherukkapaistos

 Pohjalle:
9 dl mustaherukoita
1-2 rkl perunajauhoja

Pinnalle:
100g margariinia
1dl sokeria
1dl kauraryyniä
2dl vehnäjauhoja

Margariini sulatetaan kattilassa, lisätään sokeri, ryynit ja jauhot. Sekoitetaan sopivan tasaiseksi, tarkistetaan rakenne. Jos liian löysää, jauhoja lisätään. Kannattaa alkuun siis laittaa vähemmän ja lisätä tarvittaessa. Perunajauhot sekoitetaan marjoihin ja kaadetaan vuoan pohjalle. Itse olen aina käyttänyt tässä kapeaa vuokaa enkä laakeaa piirakkavuokaa. Taikina levitetään marjojen päälle ja koko homma uuniin 200:n asteeseen keskitasolle 25-30 minuutiksi. Valmiin piirakan rakenne on sellainen, että tämä kannattaa tarjoilla jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Hyvää oli, maistui myös seuraavana päivänä vieraille, ilman mitään lisukkeita. Kannattaa kokeilla myös omenan kanssa! (Valitettavasti kuva unohtui)
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!