3 paprikaa halkaistuna
Täyte:
1-2dl tummaa soijarouhetta
3dl jasmiiniriisiä
1pss herne-maissi-paprikaa
mausteina paprikajauhetta ja yrttimaustetta
päälle emmental-mozzarella -juustoraastetta
Soijarouhe kuumaan veteen turpoamaan, maustetta sekaan. Riisi kiehumaan. Kaikki aineet sekaisin ja paprikoiden sisään. Päälle juustot ja uuniin 200:n asteeseen. Olivat siellä 25 minuuttia. Helppoa.
Paprikat menossa uuniin |
Paprikat uunista ulos |
Pakastimesta löytyi vielä vajaa litra viimekesäisiä mustaherukoita, jotka oli nyt syytä käyttää uuden sadon alta pois. Tein todella helpon ja nopean mustaherukkapaistoksen, ulkomuistista tietenkin, vaikka ohjekin olisi ollut. Jälkeenpäin tarkistin reseptin ja aika kivasti onnistuin sitä muuttelemaan. Eri asia on, muistanko enää kumpaakaan reseptiä, mutta yritetään.
Mustaherukkapaistos
Pohjalle:
9 dl mustaherukoita
1-2 rkl perunajauhoja
Pinnalle:
100g margariinia
1dl sokeria
1dl kauraryyniä
2dl vehnäjauhoja
Margariini sulatetaan kattilassa, lisätään sokeri, ryynit ja jauhot. Sekoitetaan sopivan tasaiseksi, tarkistetaan rakenne. Jos liian löysää, jauhoja lisätään. Kannattaa alkuun siis laittaa vähemmän ja lisätä tarvittaessa. Perunajauhot sekoitetaan marjoihin ja kaadetaan vuoan pohjalle. Itse olen aina käyttänyt tässä kapeaa vuokaa enkä laakeaa piirakkavuokaa. Taikina levitetään marjojen päälle ja koko homma uuniin 200:n asteeseen keskitasolle 25-30 minuutiksi. Valmiin piirakan rakenne on sellainen, että tämä kannattaa tarjoilla jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Hyvää oli, maistui myös seuraavana päivänä vieraille, ilman mitään lisukkeita. Kannattaa kokeilla myös omenan kanssa! (Valitettavasti kuva unohtui)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi!