17. joulukuuta 2012

Fudge ja muita leipomuksia



Yhteen päivään mahtui monenlaista leipomista. En millään jaksa käydä kaikkia prosesseja juurta jaksain läpi, joten pikaohjeet ja kuvat saavat riittää.


Fudge

2,5 dl sokeria
50 g voita
2 dl vispikermaa
1 rkl hunajaa
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Kaikki aineet kattilaan. Annetaan kiehua tasaisella, melko miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Kun seos on sopivan paksua (testitippa kylmään veteen, jos jähmettyy -> valmista), kaadetaan pienehköön leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja annetaan jäähtyä. Säilytetään jääkaapissa.

Lisäksi laitoin sekaan kuivattuja marjoja ja pähkinöitä, joita olin hieman rouhinut pienemmiksi. Nämä sekaan ennen vuokaan kaatoa. Herkkua!

Soosi kiehuu

Kuivatut pähkinät ja marjat

Soosi levitetty vuorattuun pieneen vuokaan


Fudgelevy


Piparit

Tein ensimmäistä kertaa ihan itse piparitaikinan. Ei olisi kannattanut. Onnettomampaa viritystä tuskin on ennen tavattu. Ongelman ydin taisi olla liian suuri jauhomäärä. Taikina ei pysynyt kasassa, kauliminen on mahdotonta ja vielä oltuaan useamman tunnin huoneenlämmössä taikina oli kovaa kuin kivi.

Minä kun alkuun luulin, että pahin moka olisi se, että kaapista ei löytynyt neilikkaa. Makua onnistuin saamaan vanhasta glögimausteesta, jossa oli neilikka- ja kanelitankoja sekä pomeranssinkuorta. Niitä huristelin sauvasekoittimen leikkurivehkeellä rouheeksi ja kivasti niistä makua tulikin. Kun vain piparit olisivat pysyneet kasassa.

En viitsi ohjetta kirjoittaa, kun meni ihan pipariksi, mutta ohje oli Yhteishyvän ruokalehdestä. Muuten noudatinkin sitä tarkkaan, mutta keittelin siirappia ja voita, vaikka ohjeessa näin ei neuvottu tekemään. Enpä kyllä tuon mukaan toista kertaa tee.

Mureneva taikina


Tarkkaa puuhaa

Haljennut sydän saatiin kasaan sokerikuorrutteella ja koristeilla

Paljon koristeita!



 Pitsa

Pohjan teki mies. Vehnäjauhoja, kuivahiivaa, vettä, mausteita. Paksu pannupitsapohja.

Täytteessä tomaattipyrettä, paistettuja herkkusieniä ja cashewpähkinöitä, tomaattia, ananasta ja paljon mozzarellaa. Uunissa parikymmentä minuuttia 225 asteessa. Riittoisa, täyttävä ja maistuva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!