22. joulukuuta 2012

Domino-suklaa-pallot alias Domino pops

Jostain blogista löysin eilen ohjeen Domino-suklaapalleroihin, tai Domino popseja nämä kait ovat, mutta en enää löydä sitä. Muutamia vastaavia tuli eteen monissa blogeissa, mutta niissä tämä homma oli saatu kuulostamaan monimutkaisemmalta eikä ainesten mittasuhteetkaan olleet samat.

Alkuperäinen ohje kuulemma Sikke Sumarin ruokaohjelmasta.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan valmistukseen tarvitaan 

350 g Dominoita
200 g tuorejuustoa 
suklaata

 Koe-erään käytin puolet aineista eli 175g mintunmakuisia Dominoita, 100g 5%:sta Philadelphia tuorejuustoa ja kuorrutukseen Taloussuklaata n. 80g ja valkosuklaata n. 40g.
 
 
Murskaa keksit tehosekoittimessa,
lisää tuorejuusto. Laita jääkaappiin hetkeksi.
Muotoile taikinasta pieniä palloja.
Sulata suklaa vesihauteessa.
Pyörittele tai kasta pallerot suklaaseen.
Jäähdytä valmiit pallerot, jotta suklaa kovettuu. 
Voit koristella pallerot valkosuklaalla, tai nauttia ne heti.


Valkosuklaata jäi yli, joten pyöräyttelin siinä muutaman rusinan
 

Kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta koe-erä oli paikallaan. Näillä on tarkoitus muistaa muutamia ihmisiä tässä joulun aikaan, ja mielellään annan kaikista onnistuneimmat eteenpäin. Ihan sama, milta rupipalloilta omaan suuhun päätyvät herkut näyttävät. 

Suklaakuorrute alkoi käydä vähiin, joten muutamaan viimeiseen ei oikein kunnolla sitä riittänyt. Kauneimmat ovat paksun suklaakerroksen alla, ja vaikuttaahan se makuunkin toki. Valkosuklaan sulattamisen kanssa onkin syytä olla tarkkana. Sulattelin senkin mikrossa ja varovasti sulattelinkin, se vain meinasi silti kärvähtää. 

Oli nopeaa, vähän piti näpertää, mutta silti aika helppoa. Varsinaisen lahjaerän pallerot ymmärrän sitten laittaa suoraan pikkuruisiin konvehtimuotteihin ja tehdä palleroista ylipäänsä hieman pienempiä. Nyt satsista tuli 23 kpl, mutta seuraavasta erästä olisi tarkoitus pyöritellä 30 kpl. 


-
Koska päivän energia meni herkkujen väkertämiseen, ruoaksi oli tarjolla 


annos nuudelia, avokadoa, miniluumutomaatteja ja raejuustoa mausteenaan chiliä ja mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!