6. toukokuuta 2012

Tikka Masala

Joskus muinoin ruoanlaitto oli hauska harrastus. Nykyään kun joutuu joka armas päivä laittamaan ruokaa pari kertaa päivässä itselle ja valikoivalle 2 veelle niin hauskuus on puuhasta kaukana. Aina silloin tällöin kuitenkin sattuu hyvä vire kohdalle ja tulee kokeiltua jotain uutta. Eilen tuli tällainen hetki. Oltiin kaupassa ja ostoskärry täyttyi hyvää vauhtia, mutta päivän ateriasta ei ollut vielä mitään käsitystä. Sitten kohdalle tuli Keldan Tikka Masala -kastike ja sitä päätettiin kokeilla. Otettiin heti kaksi purkkia, toisen sekaan broileria ja toisen soijasuikaleita. Lisukkeeksi riisiä ja mukavan mausteinen ja helppo ruoka oli valmis, jopa lapsi tykkäsi.

En ole koskaan onnistunut kovin hyvin kuivien soijatuotteiden kanssa, vaikka olen niitä käyttänyt kohta 15 vuotta. Tällä kertaa lopputulos oli oikeasti hyvä, suikaleiden rakenne miellyttävä ja muutakin makua kuin kuivakka sahanpuruinen soija. Tätä voi siis tehdä useamminkin! Kunnianhimoisesti heti suunniteltiin insinöörin kanssa, että seuraavalla kerralla tehdään kastike itse, mutta saas nähdä, milloin tämä sitten toteutuu.

Nyt sitten vain odotellaan, milloin suhteeni ruokaan muuttuu arkisesta edes hitusen intohimoisemmaksi. Rakastan ruokaa ja etenkin syömistä, ja ennen kaikkea sitä, että joku muu suunnittelee ja valmistaa ruoan ja minä pääsen valmiiseen pöytään herkuttelemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!