29. toukokuuta 2012

Raparperipiirakka vol. 2

Eilen tuli tehtyä raparperipiirakka aivan yllättäen. Uudessa Pirkka-lehdessä oli mukava ohje ja sitä piti sitten kokeilla. Tässä piirakassa pohja paistettiin ensin ja jäähtyneen pohjan päälle kaadettiin kattilassa keitelty raparperikompotti. Ohjeen mukaan koko homma oli tarkoitus kruunata jäätelöllä ja kinuskikastikkeella, mutta niitä ei tähän hätään omasta kaapista löytynyt. Mielestäni tämän piirakan voisi mainiosti tarjoilla kermavaahdon ja mansikkahillon kera. Mansikat sopisivat toki myös kompotin sekaan, tai voisi tehdä mansikoista oman kompotin. Variaatiot ovatkin oman leipomiseni ydin. Pienillä muutoksilla ja lisäyksillä yhdestä perusreseptistä saa uudenlaisia herkkuja.

Kuvaa en tästä tekeleestä ottanut, koska ilman lisukkeita se oli varsin vaatimattoman näköinen. Maku oli onneksi hyvä ja rakenne miellyttävä. Tätä varioin varmasti jatkossakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!