9. elokuuta 2012

Mustikkapiirakka talkkunapohjaan


Tässä nyt tämä talkkunapohjainen piirakkaohje. Hieman on erilainen tämä kuin Herkku talkkuna -paketin kyljessä. Alkuperäisessä ohjeessa oli 4dl vehnäjauhoja ja 1dl talkkunaa, mutta vehnäjauhot loppuivat tuossa 3,5 desin kohdalla, joten oli sovellettava. Alkuperäinen ohjeisti laittamaan sokeria 2dl, mutta pihistelin puolikkaan desin pois, koska talkkunan maku on makeampi kuin vehnäjauhon.


 Mustikkapiirakka

150g margariinia
1,5dl sokeria
1 muna
3,5dl vehnäjauhoja
1,5dl talkkunajauhoja
1tl leivinjauhetta
5dl mustikoita
1rkl perunajauhoa
hiukan sokeria

Sulatetaan margariini ja sekoitetaan siihen sokeri. Lisätään muna sekä jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Veivataan tasaiseksi ja levitetään piirakkavuokaan (esim. halkaisija 23cm). Sekoitetaan perunajauhot mustikoihin. Sokeria voi lisätä oman maun mukaan, sanoisin, että max 0,5dl kuitenkin. Mustikkaseos kaadetaan pohjan päälle ja piirakka uuniin 200:n asteeseen puoleksi tunniksi.

Sellainen moka tuli tuossa tehtyä, että huomasin lisätä leivinjauheen vasta ihan viimeiseksi. Ei vaikuttanut mitenkään, pohja nousi normaalisti siitä huolimatta.

Tarjoiluun suosittelen jäätelöä. Meillä oli nougatjäätelöä ja oli tosi herkkua. Itse en siis lisännyt sokeria täytteeseen eikä sitä mielestäni jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltaessa tarvitsekaan, mutta pelkiltään syötynä saattaa olla vähän hapakka.

Tapani mukaan tästä ei tietenkään ole kuvaa. Kaikkia epämääräisiä keitoksia kyllä kuvataan ja täällä jaetaan, mutta kauniista mustikkapiiraasta ei ole kuvan kuvaa, ei edes mustikkasadosta tai -pensaasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!