23. marraskuuta 2012

Papupyörykät ja suklaavanukas

Eilen pitkästä aikaa tuli äkillinen tarve päästä kokeilemaan jotain uutta. Mielessäni aloin pohtia pavuista tehtyjä pyöryköitä ja sainkin sopivan kuuloisen reseptin kasaan, mutta silti oli ensin googlattava, miten muut ovat vastaavia tehneet. Parin blogin ohjeiden tutkimisen totesin, että omani oli hyvin samantyyppinen eli varmasti toteutuskelpoinen. Hommiin siis.

Kahden pavun pyörykät

n. 14kpl 

1 prk (285g) kidneypapuja
1 prk (285g) isoja valkoisia papuja
2 valkosipulin kynttä
mustapippuria
cayennepippuria
2-3 rkl öljyä
2-3 rkl perunahiutaleita

Kaikki ainekset sekaisin. Itse käytin sauvasekoitinta, joka ei ollut kätevin mahdollinen työkalu, mutta muussasi suurimmat kokkareet. Sattumia jäi ja sai jäädäkin. Pannulle reilusti öljyä ja pyörykät paistumaan. Tästä massasta oli helppo pyöritellä palleroita jos jonkin kokoisia. Itse tein vähän isompia ja muutaman pienemmän ja tykkäsin pienemmistä enemmän. Paistuivat tasaisemmin ja tietenkin nopeammin.

Valmistus oli todella nopeaa ja helppoa. Valkosipuli maistui voimakkaasti ja cayennea oli vähän liikaa taaperon makuun. Mausteet olivat myös jääneet epätasaisesti taikinaan, joissain kohdissa maistui reilusti ja joissain sopivasti. 


Papupyörykät jasmiiniriisin kanssa

 Pyörykät tarjoiltiin jasmiiniriisin kanssa ja sekoittelinpa kaveriksi jonkinlaisen dipinkin. Dippi oli tomaattipyrepohjainen ja kaikesta maustamisesta huolimatta pyre maistui läpi aivan liikaa. Ohjetta en viitsi laittaa, kun ei sitä kannattaisi kuitenkaan kokeilla. 

___
Jälkkäriksi oli suklaavanukasta, jota oli pakko kokeilla vanukasmaisen maitokiisselin houkuttelemana. Tähänkin katsoin vähän ohjetta, mutta pidin oman pääni ja alkuperäisen suunnitelmani ja toteutin vanukkaan ilman ohjetta. Tämä se vasta olikin helppo ja nopea tehdä, kuinkas muuten.


Suklaavanukas

0,5l kevytmaitoa
4-5 rkl maissitärkkelystä
1-2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
(ripaus kanelia)

Kuivat aineet sekaisin kattilaan, maito päälle. Keitetään koko ajan vispaten, kunnes seos sakenee. Valmis. 

Jos vanukasta ei nautita heti, ripottele päälle sokeria. 


Suklaavanukas

Kuva on mitä kammottavin, mutta tuon näköistähän siitä tuli. Rehellisyyden nimissä myös on sanottava, että kaneli ei tässä yhteydessä sopinut suklaan kanssa kovin hyvin yhteen, joten seuraavalla kerralla jätän ylimääräiset mausteet pois. Seuraava kerta kun on aivan varmasti tulossa, niin helppoa vanukkaan valmistaminen oli ja maku oli pehmeän suklainen. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!